Het unieke logo van en alleen bedoeld voor Be Fit Originals.

Blijf gemotiveerd: hoe u trainingsplateaus kunt overwinnen en vooruitgang kunt blijven boeken

Blijf gemotiveerd: hoe u trainingsplateaus kunt overwinnen en vooruitgang kunt blijven boeken

Gemotiveerd blijven om te sporten kan een uitdaging zijn, vooral als je een plateau bereikt in je fitnesstraject. Er ontstaan ​​plateaus wanneer u geen vooruitgang of verbeteringen meer ziet in uw trainingen, en dit kan frustrerend en demotiverend zijn. Met de juiste strategieën kunt u deze plateaus echter overwinnen en vooruitgang blijven boeken in de richting van uw fitnessdoelen. Hier zijn enkele tips om u te helpen gemotiveerd te blijven en trainingsplateaus te doorbreken.

1. Stel realistische doelen: Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op een plateau terechtkomen, is omdat ze onrealistische doelen voor zichzelf stellen. Hoewel het geweldig is om hoog te mikken, kan het stellen van doelen die te moeilijk zijn om te bereiken leiden tot teleurstelling en verlies van motivatie. Stel in plaats daarvan kleine, haalbare doelen vast waar u naartoe kunt werken. Vier elke mijlpaal die je bereikt, hoe klein ook, want het zal je helpen gemotiveerd en gefocust te blijven op je vooruitgang.

2. Verander uw routine: steeds opnieuw dezelfde trainingsroutine uitvoeren kan tot verveling en plateaus leiden. Om dit te verhelpen, kunt u proberen uw routine te veranderen door nieuwe oefeningen op te nemen, de intensiteit of duur van uw trainingen te variëren, of verschillende fitnesslessen of -activiteiten uit te proberen. Dit houdt niet alleen je trainingen interessant, maar daagt je lichaam ook op nieuwe manieren uit, waardoor je plateaus kunt doorbreken en vooruitgang kunt blijven boeken.

3. Houd uw voortgang bij: het bijhouden van uw trainingen en voortgang kan een grote bron van motivatie zijn. Of u nu een fitness-app, een dagboek of een eenvoudige spreadsheet gebruikt, door uw trainingen bij te houden, kunt u zien hoe ver u bent gekomen en krijgt u een gevoel van voldoening. Het helpt u ook patronen of gebieden te identificeren waar u mogelijk vastloopt, zodat u de nodige aanpassingen aan uw routine kunt aanbrengen.

4. Zoek een trainingsmaatje of sluit je aan bij een community: Trainen met een vriend of lid worden van een fitnesscommunity kan je de ondersteuning en motivatie bieden die je nodig hebt om op het goede spoor te blijven. Als u iemand heeft om mee te trainen, kunt u uw trainingen leuker maken en kunt u verantwoordelijk blijven. Bovendien kan het deel uitmaken van een gemeenschap van gelijkgestemde individuen je een gevoel van verbondenheid en aanmoediging geven, waardoor het gemakkelijker wordt om door plateaus heen te komen en vooruitgang te blijven boeken.

5. Focus op overwinningen die niet op schaal betrekking hebben: hoewel het getal op de schaal een nuttig hulpmiddel kan zijn om de voortgang bij te houden, is het belangrijk om er niet uitsluitend op te vertrouwen. Plateaus kunnen vaak het gevolg zijn van spiergroei of andere veranderingen in uw lichaamssamenstelling die mogelijk niet op de weegschaal worden weerspiegeld. Concentreer u in plaats daarvan op andere niet-schaaloverwinningen

Geef een reactie

Klantenservice

Hoe kunnen
we helpen?

WhatsApp

Stuur je liever een appje? Geen probleem!

E-mail

E-mail ons je vraag of fanmail

FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen

Telefoon

Op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen

Telefoon

Op werkdagen van 8:30 tot 17:00

ONZE BELOFTE AAN JOU

Wij geloven in een paar dingen: jij, wij en elk product dat we maken. Als je op enig moment binnen 30 dagen na jouw aankoop, om welke reden dan ook, niet tevreden bent, betalen wij jouw geld + 10% terug!

© 2024 | Be Fit Originals | Alle rechten voorbehouden.

Winkelwagen

0

Verder winkelen

Word Be Fit Member en geniet van exclusieve voordelen, inspiratie en verhalen op het gebied van sport en welzijn.

Het unieke logo van en alleen bedoeld voor Be Fit Originals.