Fitnesstrends: wat is hot en wat niet in de wereld van lichaamsbeweging

Fitnesstrends komen en gaan, maar actief en gezond blijven is altijd in stijl. Omdat er zoveel trainingsopties beschikbaar zijn, kan het overweldigend zijn om te weten welke het proberen waard zijn en welke slechts een rage zijn. In dit artikel onderzoeken we de populairste fitnesstrends van dit moment en bespreken we welke blijvend zijn.

High-Intensity Interval Training (HIIT) is momenteel een van de populairste fitnesstrends. HIIT omvat korte uitbarstingen van intensieve training, gevolgd door korte perioden van rust of actief herstel. Dit type training staat bekend om zijn efficiëntie en het vermogen om calorieën te verbranden, lang nadat de training voorbij is. HIIT kan in verschillende vormen worden gedaan, waaronder circuittraining, Tabata, of zelfs door intense intervallen op te nemen in uw normale cardioroutine. Met zijn tijdbesparende voordelen en het vermogen om de cardiovasculaire conditie te verbeteren, is HIIT absoluut een trend die niet meer weg te denken is.

Een andere fitnesstrend die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, is functionele training. Functionele training richt zich op bewegingen die alledaagse activiteiten nabootsen, zoals tillen, buigen en draaien. Dit type oefening helpt de kracht, het evenwicht en de flexibiliteit te verbeteren, waardoor het gunstig is voor mensen van alle fitnessniveaus. Functionele training kan worden gedaan met behulp van lichaamsgewichtoefeningen, weerstandsbanden of zelfs gespecialiseerde apparatuur zoals kettlebells en Suspension Trainers. Vanwege de praktische bruikbaarheid en het vermogen om de algehele conditie te verbeteren, is functionele training zeker een trend die het proberen waard is.

Yoga bestaat al eeuwen, maar heeft onlangs een enorme populariteit gekend. Deze eeuwenoude praktijk combineert fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie om het fysieke en mentale welzijn te bevorderen. Yoga kan in verschillende stijlen worden beoefend, waaronder Hatha, Vinyasa en Bikram, die elk hun eigen unieke voordelen bieden. Of je nu de flexibiliteit wilt verbeteren, stress wilt verminderen of de mindfulness wilt vergroten, yoga is een trend die niet meer weg te denken is.

Aan de andere kant zijn er enkele fitnesstrends die op de lange termijn misschien niet zo duurzaam of effectief zijn. Eén van die trends is het gebruik van vibratiemachines voor oefeningen. Deze machines beweren voordelen te bieden zoals verhoogde spierkracht en verbeterde bloedsomloop door middel van lichaamstrillingen. Onderzoek naar de effectiviteit van trilmachines is echter beperkt en de langetermijneffecten ervan zijn nog steeds onduidelijk. Hoewel ze op de korte termijn voordelen kunnen bieden, kun je het beste vasthouden aan beproefde oefenmethoden voor een langdurige gezondheid en fitheid.

Op dezelfde manier hebben tailletrainers en korsetten aan populariteit gewonnen als een manier om een ​​zandloperfiguur te bereiken. Deze kledingstukken beweren de taille te “trainen”.

Deja una respuesta

Servicio al Cliente

¿Cómo podemos
ayudar?

WhatsApp

¿Prefieres enviar un mensaje de WhatsApp? ¡Ningún problema!

Correo electrónico

E-mail ons je vraag of fanmail

Preguntas más frecuentes

Respuestas a preguntas frecuentes

Teléfono

Los días laborables de 8:30 a 17:00 horas

Preguntas más frecuentes

Respuestas a preguntas frecuentes

Teléfono

Op werkdagen van 8:30 tot 17:00

NUESTRA PROMESA PARA USTED

Creemos en algunas cosas: usted, nosotros y cada producto que fabricamos. Si en algún momento dentro de los 30 días posteriores a su compra no está satisfecho por algún motivo, ¡le reembolsaremos su dinero + 10%!

© 2024 | Be Fit Originals | Reservados todos los derechos.

Carro de la compra

0

Seguir comprando
El logotipo único de y solo destinado a Be Fit Originals.